Workshop Muziekwerkplaats de Doorbraak

Workshops & lezingen

Regelmatig wordt aan de Muziekwerkplaats gevraagd of er een workshop of lezing gegeven kan worden. Hieronder staan een paar voorbeelden, maar er is veel meer mogelijk.

De prijs voor een workshop of lezing wordt in overleg bepaald en is afhankelijk van de draagkracht van de organisatie, aantal deelnemers, voorbereidings- en reistijd. (Richtprijs is  € 60,- per uur of  € 180,- per dagdeel).

Referentiecases

De volgende workshop is al een aantal malen gegeven: In een familie of vriendenkring is een bijzondere verjaardag van iemand die van muziek houdt. De meeste deelnemers hadden geen muzikale achtergrond. Er wordt een lied gekozen. De basis van muziek met maat, accoorden en melodie wordt bij dit lied uitgelegd en toegepast met diverse instrumenten. Aan het eind van de workshop maken we een film van het resultaat.

 

Teambuildingbijeenkomst: Sanguin vraagt een muziekworkshop waarin een personeelsuitje ook een leerzaam karakter moet hebben. Twee teams moeten proberen meer contact met elkaar te krijgen. Het thema wordt ‘van chaos naar harmonie’. Alle deelnemers krijgen een klankstaaf en lopen rond. De chaos wordt minder als iemand de leiding neemt en een bepaald ritme aangeeft. De klankenbrei wordt mooier als we tot accoorden kunnen komen. Tot slot zingen we een quod libet en begeleiden dat instrumentaal. Zo wordt ervaren hoe muziek als voorbeeld kan dienen van hoe goede samenwerking tot stand komt en welke meerwaarde dat kan hebben.

 

25 april 2018