muziektherapie

Muziek maken voor mensen met een rugzakje

Voor bijna iedereen zijn er mogelijkheden om muziek te maken, ook voor mensen met een beperking. En bijna iedereen merkt tijdens het muziek maken zijn beperkingen, ook hoogbegaafden. In de Muziekwerkplaats wordt gezocht naar hoe je vanuit je mogelijkheden met je beperkingen om kunt gaan.

Muziek maken is voor veel mensen een manier om emoties te kunnen uiten. Het is een nieuwe taal, waarmee je gevoel kunt ‘verwoorden’. Er wordt geen muziektherapie gegeven, maar muziek maken heeft wel vaak een therapeutisch effect.

Naast de gewone instrumenten heeft de Muziekwerkplaats ook een aantal bijzondere instrumenten tot zijn beschikking die geschikt zijn voor muziektherapie. Zoals de Pitramide en de Monochord.

Ook is er een methode ontwikkeld met gekleurde noten. Deze methode is gemaakt voor een jongen met NAH, maar wordt ook door andere kinderen die problemen hebben met noten lezen met enthousiasme ontvangen.

We starten altijd met een (gratis) proefles om te kijken of het van beide kanten klikt, en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
Daarna wordt het aantal lessen in overleg afgesproken. De lesprijs komt overeen met die van de individuele lessen.

Lesprijzen:
20 minuten per week                 € 185,- per half jaar (20 lessen) 

30 minuten per week                 € 275,- per half jaar (20 lessen)

spelen van kleuren

28 april 2018